More selected projects

Release av Klas Erikssons kulturdräggstidskrift
REPTILHJÄRNANS sista nummer
Söndagen den 24e maj kl 14-18, 2015
Kom och kräma det sista av våren, sen är det sommar. Det blir deep house, bbq och förfriskningar.

Release REPTILHJÄRNAN #5
Söndagen den 24:e maj bjuder kulturdräggstidsskriften REPTILHJÄRNAN till stor release av sitt sista nummer med temat Art is Artist. Releasen sker i stolt samarbete med hangmenProjects.
För oss kulturdrägg så är denna söndag lika rik som alla andra söndagar, och med en viss ödmjukhet för ekonomin även hos de med lön vill REPTILHJÄRNAN bjuda Dig på en helt fantastisk release, där söndagsångesten ersätts med deep-house, bbq och konst. Idén med REPTILHJÄRNAN var att rucka på förutfattade sanningar och maktstrukturer, och framförallt belysa konstnärliga villkor. Istället för att som konstnär bli curerad har konstnären Klas Eriksson curerat curatorerna, att skriva om hans konst utifrån givna teman, och samtidigt bjudit in övriga konstnärer som passat de olika tematikerna att delta. Totalt består RPETILHJÄRNAN av 5 nummer och med över 300 sidor konst och text från inbjudna konstnärer, konstkritiker, filosofer och curatorer. På söndag finns samtliga nummer till försäljning förutom det rykande färska 5:e numret. Flertalet av de inbjudna redaktörerna samt stående skribenter kommer finnas på plats. Det kommer även föras samtal samt readings utifrån REPTILHJÄRNAN med de inbjudna.
REPTILHJÄRNAN kostar löjliga 50 kr signerad och med färgtryck, samtliga 5 nummer kan alltså inhandlas för endast 250 kr på söndag. Kom och känn söndagsångesten utmanas av söndagspeppen. hangmenProjects serverar förfriskningar till kulturdräggpriser samt barbeque, DJ Soptunna står för den softa deephousen som kommer ligga som en skön vårmatta i bakgrunden.

klas3klas3

Klas Eriksson och Dimen Abdulla

klas4klas4

Klas Eriksson och Alida Ivanov

klas1klas1

Klas Eriksson och Lars-Erik Hjertström Lappalainen