More selected projects

hangmenProjects presenterar stolt

Anna Nordström & Cecilia Hultman: THE DELICATE DRY
13 maj – 4 juni, 2016
Utställningen invigs fredagen den 13 maj kl 17.00-21.00

Det är linjer som lappar, enar och sluter. Omsluter, lagren till helheter, till precisa ytor som hör ihop.

Cecilia Hultman och Anna Nordström har från varsitt håll, och med varsina material, enats för ett samarbete på hangmenProjects, där linjen är såväl tecknad som sydd. I utställningen kommer de ordna ett möte mellan glansig textil och torrt återgivna teckningar av arkeologiskt och geologiskt funna referenser. Frågan skulle kunna vara: hur enas en lapptäckssnäcka i storformat med teckningsåtergivningar av stenfynd i ytterst småskaliga proportioner.

Cecilia Hultman har i sitt tecknande en genomgående precision och ett tvärdisciplinärt intresse för naturvetenskaplig torrhet och saklig associativ frihet. Hon har med sitt intima tecknande nått månen, mänsklig cellvävnad och återgett vulkanutbrott i sekventiella teckningar av NASA-dokumentationer.

I utställningen med Anna Nordström utgår hennes tecknande från tanken om linjen som en gräns, en delning, ett lager och ett överlappande, med visuella och konceptuella kopplingar till både natur-sömmar och teckningsspecifikt uppfunna gränser. Utöver teckning kommer text, eventuella ljud och skulpturala inslag att finnas med, för att installationsmässigt möta Nordströms textila verk.

Byggdelarna i Nordströms vägghängningar består av bitar skurna ur mjuka, blanka material, perforerade med nålar från maskiner och händer, sammanfogade av tusentals stygn. Symboler, tyg och språk plockas isär och sätts ihop till ytor. Använder olika hantverk för att ta reda på hur arbete, ekonomi och känslor samverkar. En ackumulativ arbetsprocess som studsar mellan det inre och yttre. 

Cecilia Hultman, född 1985 i Sundsvall, utbildad vid Konstfack och har nyligen avslutat en stipendievistelse på Iaspis, Konstnärsnämnden, Stockholm, och befinner sig i nuläget på ett AiR i Finland. www.ceciliahultman.se

Anna Nordström, född 1984 Gävle, utbildad Konstfack och MICA, Baltimore. Bor och arbetar i Stockholm. Ingår sedan 2013 i kollektivet Den Nya Kvinnogruppen, med utställningar på bl.a. Verkstad Konsthall, Gustavsbergs Konsthall och Eskilstuna Konstmuseum. www.nnnrdstrm.com

I vårt showroom visar vi Jeremy Joyce, född i London 1971, utbildad vid Goldsmiths College of Art. Bor och arbetar i Stockholm.

 

anna5anna5
ciss2ciss2

Cecilia Hultman

cissciss
cissi5cissi5
cissi3cissi3
cissi4cissi4
THE DELICATE DRY_HultmanTHE DELICATE DRY_Hultman
annaanna

Anna Norström

anna6anna6
anna1anna1
anna2anna2
anna7anna7
anna3anna3
anna4anna4
jeremyjeremy

Jeremy Joyce